Tejszínes krumpli
Krumpli tepsiben százféleképpen lehet elkészíteni, ez az egyik. Egyszerű, gyors és nagyon finom étel, ami bármilyen sült kísérője lehet, de akár vacsorára is asztalra kerülhet, főleg, ha némi baconnel turbózzuk fel.
Hozzávalók:
fél kg krumpli
2 dl tejszín
5 dkg sajt
bacon
só, bors, szerecsendió
A krumplit hámozzuk meg és uborkagyaluval szeleteljük vékonyra. Egy tepsit béleljünk ki baconnel, ha vega ételt akarunk, akkor kis olajat tegyünk alá. A krumplit sózzuk és halmozzuk a tepsibe. A tejszínt fűszerezzük borssal és szerecsendióval, majd öntsük le vele a krumplit. Fedjük le és mehet a sütöbe. 20-30 perc múlva, ha már ouha a krumpli vegyük le amivel lefedtük és reszeljük a sajtot a tetejére. Ha aranybarnára pirult a tetjén a sajt, kivehetjük a sütőből.
Kiváló köret, de nálunk könnyű vacsoraként is megállta a helyét.
Hozzászólás zárolva.