Facebook hozzászólás
674

Tejszínes krumpli

Krumpli tepsiben százféleképpen lehet elkészíteni, ez az egyik. Egyszerű, gyors és nagyon finom étel, ami bármilyen sült kísérője lehet, de akár vacsorára is asztalra kerülhet, főleg, ha némi baconnel turbózzuk fel.

Hozzávalók:

fél kg krumpli

2 dl tejszín

5 dkg sajt

bacon

só, bors, szerecsendió

 

A krumplit hámozzuk meg és uborkagyaluval szeleteljük vékonyra. Egy tepsit béleljünk ki baconnel, ha vega ételt akarunk, akkor kis olajat tegyünk alá. A krumplit sózzuk és halmozzuk a tepsibe. A tejszínt fűszerezzük borssal és szerecsendióval, majd öntsük le vele a krumplit. Fedjük le és mehet a sütöbe. 20-30 perc múlva, ha már ouha a krumpli vegyük le amivel lefedtük és reszeljük a sajtot a tetejére. Ha aranybarnára pirult a tetjén a sajt, kivehetjük a sütőből.

Kiváló köret, de nálunk könnyű vacsoraként is megállta a helyét.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!